Trendy 2017 v dynamické simulaci

Když se nejprve ohlédneme za minulým rokem 2016, byl to rok nedostatku pracovních sil, především těch technicky zaměřených (svářeči, technologové…). Mnoho firem proto začalo více využívat automatizaci a nakupovalo nové technologie, které dokážou nahradit pracovní sílu (roboti, automatizované skladové technologie aj.).

Využívání interních dat je správná volba

Vzhledem k tomu se firmy začaly i více soustředit na svá interní data a využívat je k optimalizaci svých procesů. „Jejich aktivní využívání a získávání správných reportů a analýz je v současné době nutností. Nyní se již data pouze nesbírají, ale aktivně se využívají pro řízení firemních procesů a jejich optimalizaci,“ uvedl Ing. Jan Šlajer, jednatel a společník společnosti DYNAMIC FUTURE. „Nedostatek pracovníků nutí firmy k optimalizaci procesů nejen pro zabezpečení snížení nákladů, ale hlavně pro zajištění zvýšení propustnosti a produktivity zaměstnanců, tj. se stejným počtem pracovníků toho zvládnout více,“ dále zmiňuje Ing. Šlajer.

Činit správná rozhodnutí a efektivně optimalizovat procesy ve firmě pomáhá právě dynamická simulace. Umožňuje totiž nahlédnout do budoucnosti a řekne nám dopady námi vybraného řešení na celkovou výkonnost procesu. Tento trend bude podle Jana Šlajera v roce 2017 nabývat na síle.

Nové trendy pro rok 2017

Nové trendy jsou zatím stále malým překvapením, ale už teď víme, kam bude DYNAMIC FUTURE a jeho dynamická simulace směřovat.

„Předpokládám, že zaměření se na 3D a VR ještě nekončí. Co jsem viděl i na naší konferenci technology.future 2016, tak možnosti VR či AR jsou ohromné a zatím i velké společnosti jejich potenciál plně nevyužily. Myslím, že potřeba vizualizace bude čím dál větší, takže i spojení Lanner Group a Virtalis (VR v simulaci) se bude zvyšovat a i využití VR cave bude větší. Předpokládám, že si pro nás Lanner Group v nové verzi WITNESSu připraví nějakou další novinku jako bylo Quick3D, protože 3D kliknutím na jedno tlačítko je v oblasti vizualizace opravdu bomba i teď,“ přiblížil Ing. Šlajer.

Zajímá vás celý rozhovor s Jan Šlajerem o trendech roku 2017? Začtěte se do článku na blogu DYNAMIC FUTURE.

Autor příspěvku: redakce