Coca-Cola optimalizuje pomocí aplikace HAPP od DYNAMIC FUTURE

Coca-Colu zná snad každý. Je to nápoj, který pijí lidé po celém světě. Aby se mohla efektivně distribuovat, je potřeba mít dokonale zvládnutou logistiku a vlastnit výbornou manipulační techniku. Jak ale zjistit, která je pro vás ta pravá? Své už o tom ví Jan Turek, Supply Chain Services Manager, který má na starosti logistiku Coca-Coly v České republice. Tento muž zde řídí kompletní logistiku, zajišťuje skladování, plynulou distribuci, fleet management a vedle toho také koordinuje výrobu, kvalitu, nákup a plánování výroby.

A právě on byl jeden z těch, kteří v Coca-Cole zlepšovali manipulační techniku, aby byla cesta plechovky Coca-Coly už k vám domů co nejhladší a tedy nejrychlejší.

Ovšem nebylo to lehké rozhodnutí – zda použít elektrický fleet neboli skladový park. Točí se v tom spousta peněz, a proto na pomoc povolali DYNAMIC FUTURE s dynamickou simulací. Pomocí SW nástroje pro optimalizaci manipulační techniky – aplikace HAPP (Handling APPlication) odhalili přínosy této investice i možná rizika.

Tato chytrá aplikace totiž dovede říci:

  • kolik manipulační techniky je potřeba,
  • jak nejlépe manipulační techniku využít,
  • náklady spojené s provozem a údržbou manipulačních vozíků,
  • objemy přepravy,
  • reakční dobu na požadavek k přepravě a
  • finanční úsporu po optimalizace práce.

Výsledky simulace potvrdily, že elektrické vozíky zvládnou ujezdit obrovské skladovací plochy, které Coca-Cola vlastní, mají dostatečnou kapacitu nabízených baterií k požadovanému výkonu a je tedy vhodné je pořídit.

Takto lze získat jistotu o správnosti budoucích rozhodnutí. Aplikace HAPP je velmi užitečná, jestliže rozhodujete o vnitropodnikové manipulaci i silniční a železniční dopravě.

Pokud vás zajímá více o využití aplikace HAPP v Coca-Cole, neváhejte a začtěte se do rozhovoru s Janem Turkem.

Autor příspěvku: redakce