Uber spouští Uber Freight pro dopravce

Na blogu Logistické akademie právě vyšel zajímavý článek o nové platformě Uber Freight pro dopravce. A protože se podle našeho názoru jedná o naprosto průlomovou záležitost integrující jednotlivé dopravce, dopravní prostředky i veškerou dokumentaci týkající se jednotlivých zásilek do jednoho komplexního funkčního celku, rozhodně stojí za zmínku. Pojďme se společně podívat, co nového přináší:

Uber spustil novou platformu pro dopravce, která umožní dopravcům „zabookovat“ náklad pouhým stisknutím tlačítka

Nová platforma je integrována do stávající aplikace Uber Freight, která byla představena minulý rok, a poskytuje dopravcům všech velikostí přímé spojení do obrovské sítě Uber Freight. Umožňuje tak předem zjistit ceny přepravy nákladu, podat náklad několika kliknutími a trekovat svou zásilku od začátku do konce celého procesu přepravy.

Ve svém prohlášení Uber uvádí, že tato platforma vznikala v úzké spolupráci s dopravci, aby pomohla transformovat proces, který běžně trval celé hodiny a ve finále je ponechával v nejistotě o tržních cenách nebo zda zvolili správnou dopravu.

K vlastnostem nové platformy patří například:

  • Dopravci budou schopni vytvořit a obsluhovat zásilky pouze několika kliknutími

  • Okamžité tržní oceňování – zasilatelům budou k dispozici okamžité a transparentní údaje o aktuálních cenách

  • Přístup do sítě vozidel a řidičů Uber Freight

  • Trekování zásilek v reálném čase

  • Optimalizovaný managemet veškerých dokumentů – během doručení bude automaticky vytvořena veškerá dokumentace

Spolu s novou platformou Uber Freight zveřejnil také celou řadu hodnocení svých zákazníků, včetně toho následujícího od Alana Burka, manažera nákupu v American Tile & Stone: „Uber je obrovský kus napřed oproti všemu, co jsme dosud udělali v minulosti.

Kdokoli, kdo nenaskočí na podobný typ platformy, sám sebe zesměšňuje. Dny, kdy se používaly telefony se pomalu stávají minulostí. Pokud je snadné tento systém používat a můžete ho použít, kdykoli potřebujete, není co řešit.“

Autor příspěvku: Liběna