Internet věcí pomáhá logistice

O Internetu věcí se mluví čím dál víc. V logistice je nastaven tak, aby pomohl distributorům významně snížit emise, což může vést k lepšímu ovzduší. Pomáhá například také v oblasti zdraví zaměstnanců a jejich bezpečnosti či v oblasti ekonomické – Internet věcí maximalizuje efektivitu zdrojů a snižuje výdaje.

To všechno stojí ve studii společnosti Inmarsat, kterou na svém webu zveřejnil server inboundlogistics.com. Výzkum byl prováděn ve 125 společnostech zabývajících se dopravou napříč světem, cílem bylo stanovit klíčové trendy, výzvy a očekávané přínosy pro současnost a budoucnost Internetu věcí v logistice.

A co z výzkumu vyplynulo? Například to, že dopravní společnosti očekávají, že peníze z rozpočtu na IT půjdou také do Internetu věcí, protože je to součást digitální transformace. Podle studie se také výnosy z projektů dopravních společností do roku 2023 zvýší, a to až o 12 procent. Snižování emisí je podle výzkumu klíčovým faktorem v dopravě a inovace (a to i v internetu) by měly zlepšit udržitelnost životního prostředí o 50 procent.

 

Autor příspěvku: Bára Urbanovská