pracovník expedice

Jak může vypadat optimalizace expedičního skladu?

Česká společnost Serafin – byliny zabývající se výrobou přírodních produktů z bylin oslovila firmu DYNAMIC FUTURE s cílem analyzovat současný stav skladových a expedičních kapacit a navrhnout opatření pro jeho optimalizaci.

Úkol zněl jasně…

Prověření potřebných skladových a expedičních kapacit (včetně míst pro kompletaci expedičních zásilek v nových expedičních prostorech) a následné doporučení nejvhodnějšího způsobu uspořádání expedičního skladu a návrh rozmístění výrobních a skladových technologií ve výrobní části společnosti.

Řešením byl komplex opatření

  • Pro rychlejší a efektivnější práci při vychystávání objednávek byly navrženy změny v informačním systému a nasazení systému automatické identifikace a využití WMS (Warehouse Management Systému) pro práci v expedičním skladu.
  • Dalším opatřením bylo využití přepravek a dopravníku pro posun přepravek okolo regálů při samotné kompletaci zásilky.
  • V neposlední řadě byl přepracován layout celého expedičního skladu pro zajištění logické návaznosti veškerých probíhajících procesů.

Jaké jsou výsledky?

Společnost DYNAMIC FUTURE s.r.o. nám pomohla zefektivnit a zrychlit práci v naší expedici. Díky jejich pomoci jsme si mohli dovolit ubrat jednoho zaměstnance, a přesto vychystávat o 30 % denně více. Ušetříme peníze, jelikož pracujeme efektivně.“ hodnotí dopady optimalizace Petr Gasparik, jednatel společnosti Serafin-byliny s.r.o.

Celý článek včetně obrázků a podrobnějších informací najdete na: http://dynfut.cz/serafin-byliny-s-r-o/

Autor příspěvku: Liběna