Verra Mobility posiluje svou pozici na evropském trhu

Globální společnost se sídlem v americké Arizoně, která podniká v oblasti správy mýtných transakcí, provozuje autopůjčovny a podporuje rozvoj bezpečných měst, oznámila akvizici evropského lídra na trhu s elektronickým mýtným, španělskou Pagatelia. Navazuje tak na loňský krok, kdy získala Euro Parking Collection.

Takzvaná inteligentní mobilita staví na základech American Traffic Solutions, Highway Toll Administration a Euro Parking Collection. Díky svým předchůdcům může Verra Mobility rozvíjet takzvaný inteligentní mobilní ekosystém propojující vozidla, zařízení a informace. Působí v 15 zemích světa, ročně zpracovává miliony mýtných transakcí.

Akvizice jí podle ir.verramobility.com umožní urychlit expanzi do Španělska, Portugalska, Francie a Itálie. „…na rychle rostoucím globálním trhu s výběrem mýtného se očekává, že se do roku 2025 zvýší z 196 milionů vozidel na výběr mýtného na více než 540 milionů,“ píše Celeste Peterson z Verra Mobility. Pagatelia řídí elektronické mýto na více než půl milionu zařízeních, k jejím zákazníkům patří provozovatelé dálnic a parkovišť, výrobci automobilů, finanční instituce i soukromí řidiči. Ramón Cereijo, generální ředitel Pagatelia k akvizici uvedl: „Jsme nadšeni, že jsme se stali součástí Verra Mobility. Naše práce… doplňuje evropskou nabídku mýtného a parkování společnosti Verra Mobility. Jejich zdroje a zkušenosti jako lídra v oblasti celosvětové mobility mohou rozšířit naše současné portfolio a zlepšit celoevropský cestovní zážitek…“

Autor příspěvku: Karolina