zaměstnanci ve skladu

Zaměstnanci ve skladu dostávají biometrické postroje, aby monitorovaly jejich pohyb v zaměstnání

Někteří zaměstnavatelé jako Walmart, Toyota nebo Heineken vybavují své zaměstnance ve skladu speciálními postroji, které monitorují každý jejich pohyb v práci. Tato zařízení byla vyvinuta brooklynskou společností StrongArm a primárně byla určena pro zvýšení úrovně bezpečnosti zaměstnanců při zvedání břemen za účelem redukce pracovních úrazů.

Nicméně, jak uvádí agentura Bloomberg, některé společnosti využívají data z těchto zařízení k monitoringu produktivity svých zaměstnanců a zvyšování efektivity procesů. Zaměstnanci také využívají data o pohybu zaměstnanců v rámci pracovní doby pro plánování, jak by tato práce mohla být automatizována.

Zvýšení úrovně bezpečnosti

Brooklynský startup StrongArm Technologies vyvinul toto biometrické zařízení pro zlepšení bezpečnosti práce a redukci nákladů plynoucích z pracovních úrazů. Zařízení registruje veškeré nestandardní pohyby zaměstnanců. Příkladem může být příliš hluboké předklánění, natahování pro vzdálené či vysoko umístěné předměty nebo nejistý a nebezpečný pohyb detekovaný pomocí zvýšených vibrací. Zaměstnavatel potom může konkrétního člověka proškolit nebo přijmout opatření pro zajištění jeho vyšší bezpečnosti.

Jak ale ukazuje praxe, začínají se tato zařízení využívat také pro optimalizaci procesů, případně návrhy na automatizaci.

Celý článek najdete v odkazu: https://www.businessinsider.com/warehouses-make-workers-wear-biometric-harnesses-that-track-movements-2019-11

Autor příspěvku: Liběna